lunes, 11 de noviembre de 2013

Competències del s.XXI

Competències del segle XXI




Les Competències són la forma en les que les persones aconsegueixen mobilitzar tots els seus recursos personals per arribar a l’èxit en la resolució d’una tasca en un context definit. Quan parlem de Competències del segle XXI, és important ressaltar la importància de les TIC  en la nostra vida. Com a futurs docents, una de les nostres tasques és donar aquestes habilitats als nostres alumnes de manera que facin un bon ús i tinguin una autonomia dins l’era digital. És important que l’alumne aconsegueixi pels seus mitjans gestionar tota la informació que rep i que deliberi quina és útil per la seva formació i quina no. Tothom que s’involucri dins de la ciutadania digital, ha de participar de forma segura i responsable, ja que qualsevol conducta dins de la Xarxa deixa empremta.





Pel que fa les relacions entre les Competències del segle XXI i les Competències Bàsiques del Currículum a l’ESO, veiem que hi ha una relació entre les dues ja que dins del Currículum es contempla aquesta necessitat d’abastar les noves tecnologies. Segons el document “Del Currículum a les Programacions” de març de 2009, l’ordenació curricular de l’etapa de l’educació primària i de l’educació secundària obligatòria integra el concepte de competències bàsiques dins els components del currículum i fixa que l’adquisició de les competències per part de l’alumnat és el referent bàsic de l’acció educativa de cada equip docent de l’etapa. També dota de més autonomia els centres educatius per tal de concretar, dins el seu projecte educatiu, els elements bàsics que orienten el desenvolupament curricular i que permeten l’adequació dels ensenyaments al seu alumnat i a l’entorn, tot implementant, si escau, projectes propis.

Tractament de la informació i competència digital: Cerca, captació, selecció, registre i processament de la informació amb l’ús de tècniques i estratègies diverses segons la font i els suports que s’utilitzin, amb una actitud crítica i reflexiva. Requereix el domini de llenguatges bàsics.

A continuació us mostrem un petit video on es tracten les competències del s.XXI:




1 comentario:

  1. En general, ens sembla un bon post, on es tracta de manera genèrica i clara que són les competències i quin paper tenen les TIC en el seu desenvolupament avui en dia. El recursos gràfics i audiovisuals estan ben trobats i complementen amb coherència el que s'explica al post.

    No obstant això, creiem que es podria aprofundir més en quines són les competències necessàries per ser eficaç a les aules.

    D'altra banda, creiem que tant l'estructura com el vocabulari s'ajusten als requisits que s'exigien. A més a més el format és atractiu i polit. Bona feina!

    ResponderEliminar